online wijn promoties

Welke leeftijd moet een wijn hebben voor die echt op het toppunt van zijn smaak is ? Wel, daar is geen éénduidig antwoord op te geven.

Niet-kenners durven wel eens zeggen "hoe ouder een wijn, hoe lekkerder hij is". Dat kan dan wel zo zijn voor sommige, veelal duurdere wijnen, maar is zeker geen algemene regel. Voor witte wijnen is het zelfs de grote uitzondering.

Voor klassevolle, rode wijnen kan het wel zo zijn dat je deze het beste enkele tientallen jaren bewaard voor hij "op dronk"is. Reken er voor deze wijnen echter op dat je aardig diep in je geldbuidel zal moeten tasten ...

Sommige wijnen zoals een Chianti of een Lambrusco drink je best heel jong, want hoe ouder deze wijnen worden, hoe meer de kwaliteit er op achteruit gaat. Deze jonge wijnen kunnen echter ook heel lekker zijn.

Hoe bewaar je best je wijn ?

Het (goed) bewaren van een wijn is eigenlijk niet zo moeilijk, maar er zijn een aantal richtlijnen waar je je moet aan houden. Een goede bewaarmethode stimuleert de smaak, de geur en uiteraard ook de prijs van je fles wijn.

Een eerste richtlijn is dat je je wijnen best op een koele, donkere plaats bewaart. Met koel bedoelen we tussen de twaalf en vijftien graden (houdt de temperatuur stabiel !). Bewaar een wijn zeker niet boven de 20 graden want dat maakt de wijn snel zuur door een sneller rijping. Als je de wijn te koud legt dan zal deze bitter worden.

Om wijn te bewaren, laat je de flessen best ook niet recht staan, maar leg ze neer zodat er geen lucht bij de kurk kan waardoor deze uitdroogt of gaat geuren.

Joomla templates by a4joomla